Om Kombo

Föreningen Kombo har sedan 2008 arbetat för ett nytt kollektivhus i Stockholmsområdet. Vårt mål är ett kollektivhus som välkomnar människor i alla åldrar och med olika bakgrunder. Vi som är engagerade i Kombo deltar i formandet av huset. Vi vill att boendet ska vidga hemmets gränser och verka för ökad jämlikhet, gemenskap och demokrati. 

Lägenheterna i huset ska vara hyresrätter och kommer att finnas i olika storlekar för olika slags hushåll. Huset ska vara stort men inte större än att alla boende ska känna till varandra och känna tillhörighet. Vi har en önskan om att leva ekologiskt och klimatmässigt hållbart och jobbar därför för att huset byggs med den ambitionen.

Vi samarbetar med Familjebostäder om att bygga ett kollektivhus i Hägerstensåsen med byggstart i början av 2018 och inflytt i slutet av 2019.

Här kan du läsa mer om föreningen:

Ett kollektivhus blir till

Bli medlem i Kombo

Mejla Kombo

1 Kommentar

Skriv kommentar →

  1. Hej jag har tidigare varit med i planeringen av kollektivhuset i Huddinge och bott i kollektivhuset Prästgårdshagen i Älvsjö. Jag vill nu åter bo i kollektivhus och har därför betalat medlemsavgiften till Kombo.
    Mvh Maria Skott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *