Nu är planeringen igång

7 oktober 2015

Huset i bakgrunden på montaget planeras till höger när man kommer ut ur tunnelbanan i bakre uppgången från stan räknat.

Intill tunnelbanestationen Hägerstensåsen i Stockholms söderort planerar kollektivhusföreningarna Kombo och Framtiden tillsammans med Familjebostäder ett nytt kollektivhus. Ännu är inte detaljplanen spikad, men om den går igenom beräknas huset vara färdigt för inflyttning 2018-2019.

Huset kommer att innehålla drygt 30 lägenheter och vara ett vanligt hyreshus. Storlekar och fördelning diskuteras, men nu är inriktningen att det ska bli allt från 1:or till 5:or, matsal, ett gemensamt kök och olika andra gemensamma utrymmen. Exteriören på huset är spikad, men invändigt kan vi påverka mycket. Det förslag vi diskuterar nu bygger väldigt mycket på vårt visionsdokument.

Kvarteret heter Banken, men det är väl ett sådär namn på ett kollektivhus, så vi får väl fundera ut något roligare namn innan det fastnar för hårt.

Frågan om hur anvisningarna till huset ska hanteras är inte löst, men utgångspunkten är att de båda föreningarna som under flera år planerat huset, ska bilda en kollektivhusförening för de som vill flytta in i huset. Vi har sagt att vi kan åta oss att hantera kön till inflyttningen, om det är en framkomlig väg. Vi har ju en turordning bland våra och Framtidens medlemmar. Vi kör en studiecirkel under hösten och kommer snart att kalla till ett medlemsmöte för att redovisa diskussionerna med Familjebostäder.

Här hittar du minnesanteckningarna från förra mötet.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *