Om Kombo

Föreningen Kombo har sedan 2008 arbetat för ett nytt kollektivhus i Stockholmsområdet. Vårt mål är ett kollektivhus som välkomnar människor i alla åldrar och med olika bakgrunder. Vi som är engagerade i Kombo deltar i formandet av huset. Vi vill att boendet ska vidga hemmets gränser och verka för ökad jämlikhet, gemenskap och demokrati. 

Lägenheterna i huset ska vara hyresrätter och kommer att finnas i olika storlekar för olika slags hushåll. Huset ska vara stort men inte större än att alla boende ska känna till varandra och känna tillhörighet. Vi har en önskan om att leva ekologiskt och klimatmässigt hållbart och jobbar därför för att huset byggs med den ambitionen.

Vi samarbetar med Familjebostäder om att bygga ett kollektivhus i Hägerstensåsen med byggstart i början av 2018 och inflytt i slutet av 2019.

Här kan du läsa mer om föreningen:

Ett kollektivhus blir till

Bli medlem i Kombo

Mejla Kombo

4 Kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Hej jag har tidigare varit med i planeringen av kollektivhuset i Huddinge och bott i kollektivhuset Prästgårdshagen i Älvsjö. Jag vill nu åter bo i kollektivhus och har därför betalat medlemsavgiften till Kombo.
  Mvh Maria Skott

 2. Hej och välkommen som ny medlem i Kombo!

  När du betalade in hamnade du på turordningslistan utifrån första betalde dag till föreningen.
  Vi samarbetar med Familjebostäder kring ett nytt hus och beräknar inflytt 2021.

  Maila ditt namn och önskad mailadress till kollektiv. Kombo@gmail.com så hamnar du på maillistan och kommer bli kallad till föreningens nästa stormöte och årsmöte. Följ även arbete via vår Facebookgrupp kollektivhusföreningen Kombo.

  Välkommen till arbetet med Stockholms nya kollektivhus!
  Hälsningar
  Styrelsen

 3. Olov och Annelie Dahlin

  7 april, 2019 — 12:56 e m

  Hej,
  Vi mejlade den 17/3 och skrev nedan meddelande. Vi har inte fått svar så vi provar att höra av oss denna väg.

  ”Vi upptänkte just sidan om detta planerade kollektivhus och har just betalat in medlemsavgiften – ska det förresten vara en medlemsavgift per tänkt hushåll eller en per person? Vi noterade att ni nyligen hade årsmöte. Finns det något protokoll från mötet så att man kan sätta sig in lite i hur långt ni kommit? Eller finns det något annat sätt att få veta hur läget är? Om vi förstått rätt så tänker ni er ca 35-40 lägenheter totalt? Hur många har ni i kön? ”

 4. Hej och välkomna till Kombo!
  Vi ber om ursäkt för kommunikationsbristen. Hela styrelsen har nyligen ändrat och vi håller på att organisera oss och komma ikapp med allt som behöver göras. Ni får snart svaret via mejl.
  Hälsningar,

  Styrelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *